Деца построиха кръстовище


Макетът е част от кампанията за безопасност на пътя

Етикет | 2015-11-19

Децата от подготвителна група "Слънца" на ОДЗ "Дъга" в Габрово, заедно със своите учители и родители, участваха в инициатива, посветена на безопасност на движение по пътищата.

Бъдещите първокласници изработиха макет на кръстовище и участваха в разговор за безопасността на движението по пътищата. Майките и татковците демонстрираха пред малчуганите как трябва да се държат на пътя, показаха им знаците, запознаха ги със светофара, дадоха им примери кога и как се преминава по пешеходна пътека.

Децата пък изненадаха присъстващите със знания как да подреждат пъзели "Пътни знаци", с графично разиграване на пътни ситуации и нагледна демонстрация на познания за безопасност на движението по пътищата.

Шестгодишните посрещнаха с голям интерес игровия сюжет, предаващ реални  ситуации, свързани с движението по пътищата.

В ОДЗ "Дъга" за поредна година се провежда урок, посветен на уличното движение.

Целта е у всяко дете навреме да се изгради система от знания и умения за движение по пътищата, избягване на рискови ситуации, развиване на защитни механизми с цел осигуряване на личната безопасност и съхраняване на живота.

В подготвителната група бе проведена тематична родителска среща. На нея  се разясни ползата от носенето на светли дрехи и отличителни елементи за по-добра видимост на детето като участник в движението, употребата на предпазни колани от децата, когато са пътници, предпазни каски и други защитни средства за велосипедисти и скейтбордисти.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2024