Деца събраха тон пластмаса за недоносени бебета


Сливенско училище направи дарение на отделението по неонатология

Етикет | 2015-11-19

Ученици от 12. СОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен направиха днес дарение на Отделението по неонатология МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Директорът на училището Величка Христова, преподавателят Даниела Павлова и учениците Никола Кабаджова и Пресиян Вълчев, от името на всички ученици връчиха сума, получена от кампания за събиране на пластмасови бутилки. Даниела Павлова уточни, че акцията е стартирала в началото на годината и е приключила на 17 ноември – Световен ден на недоносените бебета. Учениците са събрали един тон пластмаса. В кампанията са се включили родители, деца от други училища, граждани и организации.

„Предстои да инициираме друга благотворителна кампания и ще търсим начини за събиране на средства, с които да подпомогнем недоносените деца в сливенската болница“, каза Павлова.

Децата пожелават на новородените и екипа, който се грижи за тях, много здраве здраве, борбеност и щастие.

Началникът на отделението д-р Таня Праматарова заяви, че под такава форма отделението не е получавало дарение. „Тези пари, които децата са събрали от пластмасови бутилки и са решили да ги дадат за най-малките, за нас е едно много скъпо дарение“, каза тя.

Д-р Праматарова информира, че на 17 ноември, когато се отбелязва Денят на недоносеното бебе, в столицата е представен наръчник „Всичко за недоносените бебета”. Той съдържа цялостна информация за родителите, отговори на техни въпроси и всичко за грижата на преждевременно родените деца. „Постарали сме се да отговорим на всички въпроси, обясняваме какво представлява нашето отделение, апаратурата, която плаши родителите и неясната медицинска терминология“, каза д-р Праматарова. Инициативата за издаването на наръчника е на фондация „Нашите недоносени деца“.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2024