"Песента на колелетата" вдъхновява зрелостниците


Дванайсетокласниците пишат съчинение или есе по Йовковия разказ

Етикет | 2021-05-19

Съчинение или есе по Йордан-Йовковия разказ "Песента на колелетата" пишат зрелостниците, съобщи bTV. Темата е "Смисълът на благодеянието", уточнява actualno.com, цитирайки свои източници. Това е 41. въпрос от формата на държавния зрелостен изпит по български език и литература, който се провежда днес.

Изпитният вариант бе генериран при възможни 390 625 комбинации по компоненти. Общият брой на възможни комбинации заедно с темата пък бе 11 718 750. Това е последният випуск, който ще положи изпита в сегашния му формат. Близо 49 373 зрелостници са подали заявления да положат матурата. ДЗИ ще се проведат в над 5000 зали, които ще бъдат под постоянно наблюдение. "Изградили сме видеонаблюдение, което ще бъде в реално време в центъра на министерството", обясни зам. - образователният министър Мария Гайдарова. Тя увери, че са създали максимална сигурност и няма начин отговорите на матурата да бъдат продадени.
 

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2021