Матурите не показват колко сте удивителни!


Писмото на една учителка до нейните ученици

Етикет | 2019-06-19

Изпитите вървят към своя край. През месец май се проведоха националното външно оценяване за четвъртокласниците и държавните зрелостни изпити. Учениците от седми клас показаха своите знания по български език и литература на 17 юни. Днес е изпитът по математика. Остава подледният. Той е по чужд език. Той не е задължителен, а е по желание на ученика.

Какво се крие зад всяка писмена работа? Това казва учителката Лиз Браун. Ето какво гласи нейното писмо към учениците.

Работилница за отличници „Етикет“ го публикува без редакторска намеса.

Мили ученици,

Следващата седмица ще преминете изпитите за външна оценка на учебната подготовка по математика и четене. Знам колко упорито работихте, но има нещо много важно, което трябва да знаете:

Тези изпити

не могат да оценят всичко

това, което ви прави специални и уникални. Хората, които съставят тестовете и оценяват резултатите, не познават всеки един от вас така, както аз ви познавам, и още по-малко така, както ви познават близките ви. Те не знаят, че някои от вас говорят два езика, че обичате да рисувате или да пеете. Не са виждали колко хубаво танцувате. Те не знаят колко добри приятели сте, как смехът ви може да озари и най-мрачния ден и как се изчервявате, когато се засрамите :). Не знаят, че спортувате, че се тревожите за бъдещето, че понякога помагате на малките си братя или сестри с домашните – не знаят, че сте

грижовни, мили, внимателни

и как всеки ден се стараете да бъдете възможно най-добри. Оценките, които ще получите от тези изпити, ще ви покажат нещо, но то няма да е всичко. Има много начини да сте умни. Вие СТЕ умни! Вие сте ДОСТАТЪЧНО добри! Вие сте светлината, която озарява деня ми! Така че докато се подготвяте за изпита и докато попълвате отговорите, не забравяйте, че няма тест, който да измери

всички удивителни и страхотни неща

които ви правят такива, каквито СТЕ!

С обич, Лиз Браун

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач" №28

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. Русе - 7000,
ул. "Уилям Гладстон" №5

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2020