Учители преподават с виртуални екскурзии


Правнучката на баба Илийца разказва за голямата българка

Етикет | 2019-01-20

Работилница за отличници „Етикет“ постави началото на нова инициатива, която се провежда под мотото „От мястото на събитието“. Нашите учители посещават родните места на авторите, които учениците изучават, и преподават биографиите на творците с помощта на авторски видеоклипове, които правят с уредниците на музеите по места. По този начин урокът се превръща в една виртуална екскурзия, която пренася децата в различни краища на България.

В рубриката са включени и разкази за герои от изучавани творби.

Първият такъв урок вече е факт. Учителят ни по български език и литература – Цветелина Терзиева, представи личността на баба Пенка Илийца от Вазовия разказ „Една българка“ чрез интервю с нейната правнучка – Диана Цветкова. Тя стопанисва къщата-музей на баба Илийца в Челопек.

Госпожа Цветкова разказа интересни факти, които не присъстват във Вазовия разказ. Оказа се, че баба Илийца не е помагала само на четника, описан в творбата. Правила го е и за други момчета от Ботевата чета.

„За нас е изключително важно да запалим интереса на децата в часовете, които провеждаме. Да превърнем уроците в интересни и забавни приключения за тях, които да оставят трайни знания и умения“, обясни учителят по български език и литература Цветелина Терзиева.

Видеоклипа с правнучката на баба Илийца може да видите тук.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2015 - 2019