Защо междусрочната ваканция е само един ден?


Учениците ще почиват във вторник, 5 февруари

Етикет | 2019-01-18

Защо тази година междусрочната ваканция е само един ден – във вторник, на 5 февруари? Учениците е са на училище на 4 февруари, на следващия ден ще почиват и в сряда отново ще се върнат в класните стаи.

Всичко започва, когато миналата година при изготвянето на учебния график стана ясно, че учебните дни за първия срок не стигат. Първоначално министерството реши 2 януари да е учебен ден. След недоволство на родители той беше даден като ваканция, но учебен стана 4 февруари, който дотогава заедно с 2, 3 и 5 февруари оформяше четири почивни дни като междусрочна ваканция, предаде БНТ. Така сега учениците ще учат в понеделник, а ще почиват във вторник.

Министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, обясни, че тази година са имали много малка маневреност за ваканциите, тъй като имало много празници и почивни дни. Освен това в наредба на министерството било заложено двата срока да са равни.

„Това, което можем да направим за следващата година, е промяна в нормативен акт и двата срока да не са задължително равни като дни, за да не се налага този почивен ден да бъде във вторник, сряда или четвъртък. За тази година е късно, графикът не може и не трябва да бъде променян, тъй като се утвърждава преди началото на учебната година", каза още министърът.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2015 - 2019