Моите мечти нямат граници – аз винаги искам невъзможното


216 години от рождението на Дюма-баща

Етикет | 2018-07-24

На 24 юли 1802 година е роден френският писател-романист Александър Дюма-баща. Днес се навършват 216 години от рождението му. Дюма е прочут най-вече с множеството си исторически и приключенски романи, благодарение на които е един от най-четените френски писатели в света. Освен романи той пише пиеси и е редовен дописник в редица списания.

При създаването на своите творби Дюма използва помощта на много хора, от които може би най-известен е Огюст Маке. Именно Маке е този, който обрисува прототипа на „Граф Монте Кристо“. Той има и значителен принос в „Тримата мускетари“ и продълженията, както и в някои от другите романи на Дюма. Докато работят заедно, Маке предлага сюжети, а Дюма добавя детайлите, диалозите и завършеците на историите.

Работилница за отличници „Етикет“ припомня някои вдъхновяващи мисли, които ни завеща Александър Дюма - баща.

  • Моите мечти нямат граници – аз винаги искам невъзможното.
  • Злословието и клеветата нямаше да имат такава сила, ако глупостта не им проправяше път.
  • Колкото и добре да говориш, ако приказваш прекалено много, в крайна сметка ще започнеш да говориш глупости.
  • На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът.
  • Не дървото изоставя цвета, а цветът напуска дървото.
  • Ние често пъти минаваме покрай щастието без да го видим, без да го погледнем... или ако сме го видели и погледнали – то не сме го познали.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2015 - 2019