Матурите не показват колко сте удивителни!


Писмото на една учителка до нейните ученици

Етикет | 2018-05-13

В момената тече външното оценяване на най-малките - четвъртокласниците. Ред е на седмокласниците и зрелостниците. Как децата преминават през това изпитание? Какво се крие зад всяка писмена работа? Това подсказва учителката Лиз Браун. Ето какво гласи нейното писмо към учениците.

Работилница за отличници „Етикет“ го публикува без редакторска намеса.

Мили ученици,

Следващата седмица ще преминете изпитите за външна оценка на учебната подготовка по математика и четене. Знам колко упорито работихте, но има нещо много важно, което трябва да знаете:

Тези изпити

не могат да оценят всичко

това, което ви прави специални и уникални. Хората, които съставят тестовете и оценяват резултатите, не познават всеки един от вас така, както аз ви познавам, и още по-малко така, както ви познават близките ви. Те не знаят, че някои от вас говорят два езика, че обичате да рисувате или да пеете. Не са виждали колко хубаво танцувате. Те не знаят колко добри приятели сте, как смехът ви може да озари и най-мрачния ден и как се изчервявате, когато се засрамите :). Не знаят, че спортувате, че се тревожите за бъдещето, че понякога помагате на малките си братя или сестри с домашните – не знаят, че сте

грижовни, мили, внимателни

и как всеки ден се стараете да бъдете възможно най-добри. Оценките, които ще получите от тези изпити, ще ви покажат нещо, но то няма да е всичко. Има много начини да сте умни. Вие СТЕ умни! Вие сте ДОСТАТЪЧНО добри! Вие сте светлината, която озарява деня ми! Така че докато се подготвяте за изпита и докато попълвате отговорите, не забравяйте, че няма тест, който да измери

всички удивителни и страхотни неща

които ви правят такива, каквито СТЕ!

С обич, Лиз Браун

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2015 - 2019