Коледни ангели оживяват в Димитровград


Деца мерят сили в конкурс за приложни изкуства

Етикет | 2015-11-19

Общински конкурс под надслов "Моят коледен ангел" обяви общинският Детски и младежки център в Димитровград. В него могат да участват деца и младежи до 18 години, като ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи.

В условията за участие е записано още, че всеки може да представи до 3 творби, като височината им не трябва да надхвърля 30 см и да има възможност за окачване. Няма ограничения за материалите, които ще се използват - хартия, пластмаса, вълна, фолио, прежда, плат, кадастрон, глина, дърво и др., уточняват организаторите.

Крайният срок, в който коледните ангели трябва да бъдат предадени в Детския и младежки център, е 11 декември. Задължително е всеки от тях да бъде обозначен с трите имена на участника, клас и училище, а също и телефон за връзка.

Предвидени са и награди за всяка възрастова група, като победителите ще бъдат отличени по време на коледния концерт на Детския и младежки център в общинския театър през декември.

Всички отличени творби  ще украсят сцената за концерта и коледното дърво на площад „България”. Останалите ще бъдат разположени в сградата на детския център, информират още организаторите на конкурса.

Чрез този конкурс Детски и младежки център цели да накара всяко дете, изработвайки своя коледен ангел да се докосне до коледните празници, до добротата, до чистите и топли човешки взаимоотношения и до магията на святата коледна нощ, уточняват орлганизаторите. „Желаем, всяко дете да си представи своя коледен ангел и сътворявайки го, да му вдъхне дух, светлина и доброта. Основен акцент на конкурса е осмисляне на свободното време на децата и откриване на съвременни техники в приложното изкуство“, се казва още в съобщението.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2024