Математиката лекува депресия


Простите изчисления наум гонят тревожността

Етикет | 2018-01-27

Ако правим прости математически изчисления наум, ще имаме по-добро емоционално и психическо здраве. Това съобщава obekti.bg, позовавйки се на Psy Blog.

Откритието може да се използва, за да се развият нови методи на тренировка на мозъка, които да помогнат при лечението на депресия и тревожност.

Учените обясняват, че едни и същи региони в мозъка са свързани с обработването на емоциите и математиката наум. Подкрепят тезата си с факта, че техните резултати дават първото доказателство, че способността ни да регулираме емоции като страх и гняв отразяват способността на мозъка да извършва числови калкулации в реално време.

Тестовете са анализирали данни от 186 души, които са решавали математически задачи с числа наум, използвайки основно паметта си.

Фокус на специален интерес за учените е бил регион в мозъка, наречен дорсолатерален префронтален кортекс, област, която е била свързана с депресията и тревожността.

Учените установили, че по-високата активност в този регион е свързана с повече емоционална адаптивност.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2015 - 2019