Родителите са виновни за агресията при децата


Трябва да говорим с малките като с възрастни, съветва психолог

Етикет | 2016-03-18

"Възрастните сме виновни за агресията на децата ни", каза пред БНТ училищният психолог Елена Кърпачева. Според нея не може да се сложат под общ знаменател всички деца и да се казва, че те са агресивни заради алкохола.

Тази седмица излезе изследване на Световната здравна организация (СЗО), в което се казва, че всеки пети тийнейджър в България признава, че пие алкохол най-малко веднъж седмично. Според училищния психолог родителите са тези, които провокират децата към агресия чрез действията си.

"Вие сте тези, които първи виждате, в новините влизат такива събития - родител наби учител, този пример се вижда от всички", каза Кърпачева. Тя отбеляза,че към децата не трябва да сме агресивни, дори когато ги хванем да пият.

"Това няма да помогне, крещеното и агресията, трябва да им се обясни като на възрастни", добави училищният психолог. И даде пример с две деца, които при проявена агресия и обяснение от родителите им са се извинили едно на друго.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач" №28

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. Русе - 7000,
ул. "Уилям Гладстон" №5

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2020