Надупчена от патрони икона върши чудеса


Свети Никола лекува и сбъдва желания

Етикет | 2017-12-06

Надупчена от патрони икона на Свети Никола прави чудеса и възвръща здравето на болни и немощни хора, дарява с чеда родители и изцелява с чудодейна сила. Всеки, пристъпил с вяра на святото място, след време се връща, за да благодари на светеца за благоденствието настъпило свише в живота му. Заради силната енергия на това благословено от Бога място, което се намира между селата Смочево, Стоп, Мурсалево, на 20-тина километра от Рилския манастир, днес се строи малък манастирски комплекс около реставрираният наскоро параклис. За чест и прослава на името на Свети Никола.                             

Ликът на светеца е изографисан върху голямо метално платно. Нестандартната икона е реставрирана преди няколко години. Ниикой не знае кога и откъде се е появила точно тук, насред полето, но местните хора решили да съградят на мястото параклис на името на Свети Никола.

Те разказват, че преди около осемдесет години тук се отбиват ловци, които надупчили със сачми лика на светеца. Няколко години по-късно, двама от тях по странен начин намират смъртта си, другите били застигнати от нелечима болест. Близките на единия от злосторниците разбрали истината от петричката пророчица Баба Ванга, при която тогава отишли да дирят спасение. Тя предрекла също, че на това място ще се съгради храм, който е съществувал още през турско. 

Мястото е заредено с енергийна сила. Книги за благодарност и молитва могат да се видят в храма до ликовете на Божия Син, Дева Мария и Свети Никола. Няколко от тях са вече са напълнени с благодарствени слова и възхвала към Чудотвореца Свети Никола. Десетки хиляди бележки пък стоят закичени в рамка­та на иконата, до лика на светеца.

Свети Никола се почита в целия християнски свят, защото, както е казано в житието му, „много велики и преславни чудеса извършил на земята и по морето този велик угодник”. Той по­магал на намиращите се в беди, спасявал от потъване и изваждал на сушата от морската дълбочина, освобождавал от плен и отнасял освободените у дома, избавял от вериги и тъмници, защища­вал от посичане с меч, освобождавал от смърт и на мнозина подавал изцеление, на слепите – проглеждане, на сакатите – ходене, на глухите – слух, на немите - слово. Той обогатил много бедства­щи в крайна нищета, давал на гладните храна и за всички се явявал готов помощ­ник във всяка нужда, топъл застъпник, бърз ходатай и защитник. Той и сега помага на призоваващите го и ги избавя от беди. Невъзможно е да се изброят чудесата му, както и да се отблагодарят хората.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E