Св. Мина лекува и пази брака


Жените се молят за здравето на децата си

Етикет | 2017-11-11

Празникът на свети великомъченик Мина е определен от Българската православна църква на 11 ноември. Вярва се, че той лекува и пази брачния съюз. 

Свети Мина се смята за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, войни, както и на хората, поели на дълъг път. На този ден жените се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома. 

Ахиерейският наместник отец Тошко от Ботевград разказва случка, която доказва силата на светеца. “Преди време моята майка ослепя с едното око. Започна да не вижда с и другото. Една сутрин тя ни сподели, че на сън й се явил свети Мина и казал в коя болница трябва да отиде и при кой лекар, за да се излекува. Оказа се, че и нейна приятелка беше сънувала подобен сън. Последва операция на окото и майка ми оздравя. Така че Бог и свети Мина помагат на всички, които повярват истински в тях, а не се отдават на пазарлъци”. 

Свети Мина закриля самотните жени и женската чест – необвързани и вдовици. Помага при откриване на изгубени вещи и за правилното решаване на проблеми от различно естество, както и за намиране на душевен покой. Той закриля младоженците и предрича щастлив брак.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

02/8505678, 0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E