Петокласничка с жалба срещу тежките раници


Писмото на Теодора взриви социалните мрежи

Етикет | 2017-10-22

Петокласничка подаде жалба срещу тежките раници. В своето писмено възражение срещу товара, който носи всеки ден на гърба си, детето написа: "Здравейте, госпожо Кънева! Казвам се Теодора Константинова Божкова, ученичка в 5 клас в училище "Добри Войников" в София. Вашето име го намерих в сайта на Държавната агенция за закрила на детето. Искам да подам сигнал за тежките раници на учениците. Мисля, че не е редно те да тежат по осем и повече килограма. Събрала съм подписите на съучениците ми, които са съгласни с мен, че това е вредно за здравето ни и за самите нас. Моля да направите нещо по въпроса".

Във фейсбук бе създадена група „Да спрем гаврата на МОН с българските деца“. В нея майката на Теодора написа: „Името ми е Лилия и съм майка на Теодора, авторката на писмото до ДАЗД. Благодаря на всеки от вас, че споделихте публикацията ми и че сте съпричастни с призива на моето дете! Благодаря за поощрителлните коментари! Прочетох толкова хубави думи, които ме карат да се чувствам горда и същевремнно щастлива. Групата, която създадох, е отворена и МОЛЯ всички да спазваме добрия тон. Надявам се да достигнем до конструктивно предложение, което да изпратим до МОН, и то да доведе до решаване на проблема с тежестта на раниците на нашите деца. Всички сме наясно, че ежедневното носене на този товар може да доведе до сериозни здравословни проблеми, така че - бъдете активни!“.

Междувременно стана ясно, че Министерството на образованието (МОН) работи активно в посока да бъде намалена тежестта на ученическите раници. Това съобщи във Варна просветният министър Красимир Вълчев. По неговите думи двата най-добри варианта са, където има възможност да се въведат електронните учебници, или да има шкафчета в училищата, където децата да могат да оставят помагала.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E

Работилница за отличници "ЕТИКЕТ" ЕООД ©
2015 - 2018