„Трите пъти“ за Деня на християнското семейство


Ученици организираха красив празник за онова, без което не можем

Етикет | 2015-11-21

„Всеки има нужда от любов към родината!”, категорични са децата от шести клас при СОУ ”П. Яворов” в град Стралджа, които в навечерието на Деня на християнското семейство, организираха един красив празник. Пред учители, родители и съученици малките родолюбци представиха историята на родния град в допълнение с най-любопитното за съседните села, от които пътуват ученици на СОУ ”П. Яворов” – Воденичане, Лозенец, Недялско, Люлин, Иречеково.

Младите краеведи, под ръководството на класните ръководители Таня Вълчева, Боряна Георгиева, Веселина Минкова, сполучливо насочиха вниманието към народните носии и танците в родния край, разказаха увлекателно за кукерите и буенечките, тропнаха и любимото на стралджанци хоро „Трите пъти”. Всички присъстващи бяха трогнати и развълнувани от старанието, от любовта, която децата демонстрираха.

„Родното място е онова, без което никой не може! Браво за това, което ни показахте в рамките само на един учебен час! Обичайте Стралджа и България, почитайте и уважавайте родителите си!”, поздрави учениците Валентина Маринова, директор на училището.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач" №28

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. Русе - 7000,
ул. "Уилям Гладстон" №5

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2019