Моцарт спаси недоносено бебе


Тези деца стават отлични ученици и не се различават от връстниците си

Етикет | 2015-11-21

Силата на изкуството може да спаси човешки живот. Благодарение на Моцарт едн малко момиченце днес прави бели и радва мама и татко. Случаят е отпреди повече от година, а днес в къщата му царят радост и усмивки.

700-грамовото бебе, се роди миналия юни, четири месеца преди термина на майката. Благодарение на грижите на неонатолозите то оцеля и вече прави първите си крачки, изрича първите си думи. Месец и половина лекарите в неонатологичното отделение на пазарджишката болница се грижиха за него. Те пускали на малката Радмила музика на Моцарт, докато тя спяла кротко в кувьоза. Идеята била на завеждащата отделението д-р Мариела Захариева, която решила да озвучават апарата за недоносени, където лежало новороденото. Малката красавица се появила на бял свят през юни заедно със своята близначка, която също тежала 700 г. За нещастие обаче другото бебе не оцеляло. Благодарение на опита и професионализма на местните неонатолози едното бебе все пак било спасено и отгледано до нормалните за всяко новородено размери.

Припомняме тази история, тъй като на електронната поща на etiketbg.net пристигат много писма, в които майки разказват за развитието на своите недоносени бебета, за да вдъхнат кураж на родителите, чиито бебета са се родили преди термина. Работилница за отличници „Етикет“ ще публикува изповедта на жените, които вече са майки на пораснали деца. Те твърдят, че родените недоносени деца днес са отлични ученици, будни и търсещи знание.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач" №28

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. Русе - 7000,
ул. "Уилям Гладстон" №5

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2019