Учат гимназисти как да оцелеят при терористичен акт


Деца от Стралджа преминават военно обучение по пет часа седмично

Етикет | 2015-11-20

Задължителна подготовка за усвояване на знания и умения, необходими при кризи от военен характер, както и за мисиите и задачи на Въоръжените сили преминават ученици от IX и X клас на СОУ „П. Яворов“ – град Стралджа.

Яни Меразчиев, ст.инспектор по водене на военния отчет в община Стралджа, провежда занятията с учениците по пет часа годишно, съобщиха от общината.

Съдържанието на подготовката с учениците в девети клас е с различна тематична насоченост- „Задължения на гражданите на РБългария по отбраната на страната", „Същност и съдържание на гражданско-военните отношения", „Оказване помощ на населението от въоръжените сили при кризи от военен характер".

Интерес представляват и темите: „ Действия за оцеляване при актове, извършвани от терористични, екстремистки и престъпни групи и военни действия, както и при откриване на невзривени боеприпаси", „Защита на критичната инфраструктура и участие на въоръжените сили в спасителни и евакуационни дейности".

В десети клас учениците се запознават с историята и настоящето на въоръжените сили в РБългария, мисии и задачи, участие в операции и мисии извън територията на страната, същност, цели и задачи на резерва на въоръжените сили у нас, въоръжения и екипировка на военнослужещите във видовете въоръжени сили, приемане на служба във въоръжените сили и в резерва

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач" №28

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. Русе - 7000,
ул. "Уилям Гладстон" №5

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2019