Ученици свириха на пиано от пластилин


Врачанска гимназия залага на технологиите в обучението

Етикет | 2015-11-20

Атрактивен открит урок се проведе в Професионалната техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров” във Враца. Темата на проявата бе „Новите технологии”. В урока взеха участие ученици от VIII „а“, X „а“, XI „а“ класове, учители и ръководство на гимназията. В началото на събитието децата от VIII „а“ клас показаха как може да се свири на пиано, направено от пластилин и на барабани от хора.

„Това е възможно благодарение на платката MakeyMakey, която позволява много лесно да превърнем всякакви метални предмети, плодове и дори хора в клавиатура или мишка за компютъра ни и да управляваме чрез тях“, обясниха уникалната музика учениците на гимназията, цитирана от „Конкурент“. Учителят по програмиране Емилиян Кадийски направи след това демонстрация на това, как компютрите в своя свят от нули и единици откриват грешки при обмяната на информация.

Откритият урок е едно от мероприятията, включени в програмата по повод предстоящото честване на 90-годишния юбилей на професионалната техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ във Враца. Предстоят още редица прояви, свързани с юбилея. Ще се проведат открити уроци по български език и литература, английски език. Ще се представи проект по програма „Еразъм +”, по който работи учебното заведение, ще се четат стихове на патрона на школото.

В програмата са включени още срещи с полк. Любомир Каменов, зам.-началник на ВТВУ „Васил Левски“ - Велико Търново, състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, турнири по футбол и тенис на маса. Част от проявите са и екскурзия до Банско, както и поднасяне на цветя пред паметника на Никола Вапцаров.

Честването ще приключи с тържествен концерт в драматично-кукления театър във Враца на 8 декември от 10.30 ч. Ръководството на гимназията кани всички бивши възпитаници, учители и граждани да присъстват на празника.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

02/8505678, 0876/522 422

Централен офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Филиал:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Дедеагач", бл. 60А, секция E