Свободни места в пловдивските забавачки


Има некласирани деца заради избор на градина с пълни групи

Етикет | 2015-11-20

Много места в пловдивските детски градини останаха незаети след последното класиране на кандидатите. Забелязва се тенденция за намаляване броя на децата в града. Така за класирането бяха подадени заявления само за 233 деца, при общо обявени 423 свободни места за всички възрастови групи.

109 са заявленията за яслените групи, при обявени от директорите 176 свободни места. За подготвителните групи (5 и 6-годишни) кандидатстват само 18 деца, при обявени общо 92 свободни места за двете възрастови групи. За първа група (3-годишни) чакащите прием бяха 61 деца, а обявените свободни места – 106. Само за втора възрастова група, местата и кандидатстващите за прием са почти еднакъв брой. Подадени бяха заявления за 45 деца, при  обявени 49 свободни места, обобщава „Дарик“.

Въпреки наличието на достатъчен брой места за всички кандидатстващи, все още има некласирани деца. Това се дължи на факта, че родителите желаят децата им да посещават точно определени детски заведения, в които към момента няма свободни места. Част от тези деца и в момента посещават детски градини или ясли, но участват в класирането за преместване.

След днешното класиране остават свободни места за всички възрастови групи (включително за яслените групи) за всички райони, с изключение на първа и подготвителните групи в район „Северен“ и за втора възрастова група за район „Тракия“.

Следващото класиране ще е на 8 декември 2015 година. То ще е последно за календарната година и свободните места за него ще бъдат обявени до 30.11.2015г.

Оставете коментар:Всички публикации на www.etiketbg.net са под закрила на Закона за авторското право. При използването им в други медии е задължително позоваването на сайта www.etiketbg.net.

За контакт с нас:


Не се колебайте да потърсите допълнителна информация, важна за Вас!

0876522422

Офис:
гр. София - 1408, ж.к. "Стрелбище",
ул. "Мила родина" №34

Работилница за отличници "Етикет" ЕООД ©
2016-2024